Online Inzage


Inzage eigen dossier

Door een nieuwe wetgeving staat uw medisch dossier open voor eigen inzage. U kunt vanaf 18 jaar hier gebruik van maken door u aan te melden bij een PGO.

PGO

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een gratis app of website. In een PGO kunt u op een veilige manier uw gegevens opvragen bij de huisarts of een andere zorgverlener. Zodra er nieuwe uitslagen, brieven van specialisten, adviezen of verslagen van uw consult worden ingevoerd door de huisarts of assistente kunt u deze ophalen in uw PGO. Een hele mooie manier om uw adviezen en uitslagen terug te lezen in uw eigen tijd.

Welke PGO moet ik kiezen?

U mag zelf kiezen. Wij hebben op dit moment ervaring met PGO Zodos en Drimpy. Beide PGO’s werken goed met ons systeem, maar het staat u vrij om een andere PGO te proberen.  Voor de PGO’s van Zodos en Drimpy hebben we handleidingen gemaakt om het proces van aanmelden en opvragen makkelijker te maken. U vindt de PDF bestanden van de handleidingen met daarin de link naar de website van de betreffende PGO onderaan dit bericht. Als u de link in het PDF bestand gebruikt hoeft u niet zelf de huisarts op te zoeken maar staat dit al voor u ingevuld.

Pas op met gegevens verstrekken aan derden

Vraagt uw werkgever, school, bedrijfsarts of andere instantie om inzage in uw gegevens? Verstrek ze niet zelf! Zij horen u een machtiging te laten ondertekenen en de gegevens via de huisarts of specialist op te vragen. De huisarts verstrekt alleen de gegevens die nodig zijn. We komen regelmatig onterechte aanvragen tegen, ze proberen dan via u zonder machtiging aan gegevens te komen. Een werkgever mag bijvoorbeeld NOOIT naar uw medische gegevens vragen dit hoort via de bedrijfsarts te gaan.

Instructies PGO Zodos:

Praktijklink naar Zodos:    Praktijklink WW naar PGO Zodos
Instructievideo PGO Zodos

Handleiding PGO Zodos WW

Google Authenticator Android: Android authenticator

Iphone/Apple: Iphone/Apple authenticator

Authenticator app (2FA Authenticator / 2FAS):

Android: Android authenticator

Iphone/Apple: Iphone/Apple authenticatorGemaakt door nette-site.nl. All rights reserved. | © Huisartspraktijk van der Ploeg 2023